Zbrojovka si upevnila vedení v Moravské fotbalové lize žen

  • Moravská fotbalová liga žen měla o prvním říjnovém víkendu na programu jediné utkání pátého kola. V Soběšicích v neděli přivítala domácí Zbrojovka Brno hráčky 1. FC Olomouc. Brňačky sice hostující tým jasně přestřílely, ale jak všichni víme, fotbal se hraje na góly. Zbrojovačky se tak nakonec strachovaly o výsledek. To když se podařilo olomouckým fotbalistkám během druhého poločasu snížit na rozdíl jedné branky. Nakonec to ale z brněnského pohledu dopadlo dobře…

    V základní sestavě Brna nastoupila už i Štefániková, kterou společně s brankářkou Havrdovou získala Zbrojovka z Jihlavy. Ta odstoupila ze soutěže a nedělala následně svým hráčkám problémy se změnou dresu. Druhá jmenovaná si na svoje první utkání v brance Brna musí ovšem ještě počkat. Tentokrát dostala přednost Červinková.

    První poločas patřil jasně domácím. Po počátečním oťukávání hned hřmělo. V 11. minutě našla Soušková přesným centrem Hádlíkovou, která číhala mezi beky na šestnáctce. Ta si míč zpracovala a střelou k tyči nedala Svobodové v bráně Olomouce šanci – 1:0. Pak došlo k uklidnění hry. K vidění bylo několik standartních situací na obou stranách, ale Brno bylo po celou dobu první pětačtyřicetiminutovky nebezpečnější. Ani Štefániková hlavou, Antalíková, Fritzová, žádná z nich skóre nezměnila. Hosté mohli také zahrozit z přímých kopů. Celkově se ale dostali pouze k jedinému vážnějšímu zakončení. Červinková si s ním bez problémů poradila, a tak šla Zbrojovka i přes převahu do kabin jen s jednobrankovým náskokem.

    Co se brňačkám nepodařilo během převážné většiny prvního poločasu, tak to se zdařilo na úvod druhé poloviny zápasu. Ve 47. minutě využila Soušková chybnou rozehrávku olomoucké obrany a střelou přes Svobodovou rozvlnila síť podruhé – 2:0. V průběhu následujícího času se brněnské hráčky nechaly zřejmě stavem ukolébat. Vývojem byla branka v jejich síti. Po zbytečném faulu před domácí brankou zahrávala Stanjurová trestný kop. Z 25 metrů orazítkovala břevno, ale domácí hráčky zůstaly jako opařené a nechaly volný prostor Lečbychové ke skórování – 2:1. Branka vlila hostujícím hráčkám krev do žil a snažily se o srovnání. Střelkyně branky, která domácí obranu zlobila nejvíce, se už ale k další změně skóre nedostala. V olomoucké obraně se díky tlaku začala objevovat okénka pro příležitosti Zbrojovky. Rozřešení rébusu, komu budou patřit nakonec 3 body, přinesla 85. minuta. Na branku hostí se doslova řítí Vodičková. Byla však faulována Soviak a Brno tedy zahrávalo trestný kop. Ten kapitánka Zbrojovaček Kamila Veselá sice opřela o zeď, ale míč doskákal k Fritzové a ta bez vážnějších problémů překonala Svobodovou – 3:1. V posledních pěti minutách zápasu se pak už nic vážného nestalo a brněnské holky si vítězství už pohlídaly. Díky této výhře se domácí tým dostal v čele tabulky MFLŽ do trháku a má náskok šesti bodů.

  • FC Zbrojovka Brno – 1.FC Olomouc 3:1 (1:0)
  • Branky: 12. Hádlíková, 48. Soušková, 86. Fritzová – 66. Lečbychová
  • Rozhodčí: Julínek – Kypr, Vaverka
  • ŽK: 74. Fritzová – 73. Mrázková, 85. Soviak
  • Brno: Červinková – Staňková, Veselá (86. Velebová), Štefániková, Novotná – Špičková (57. Vodičková), Bezděková, Fritzová, Vejlupková (86. Tanenbergerová) – Hádlíková, Soušková
  • Olomouc: Svobodová – Havlíčková, Robotová, Samsonová, Stolářová – Mrázková (83. Peňázová), Stanjurová, Antalíková (64. Vítková), Pavláčková (75. Soviak) – Lečbychová (88. Horáčková), Černá (48. Šebestová)

    Honza Sadílek

    Foto: Pavel Jiřík ml.

    Hra – Stanjurová (6) a za ní Štefániková (4)

    Kristýna Hádlíková po vstřelení úvodní branky

    Antalíková (5) a Fritzová (9)

    Brněnská kapitánka Kamila Veselá

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.