Brány Festival Parku se otevřou v pátek ve 12:00

Už zítra v pátek 20. června pravé poledne začne v Hradci Králové premiérový ročník tak trochu jiného tuningového srazu Tuningfest 2008.

Nově do programu přibyly plně funkční modely RC trucků, které si na Tuningfestu postaví vlastní silnici. „Modely v měřítku 1:14 umí vše, co jejich velcí kolegové, které běžně potkáváte na silnicích. Bude to zajímavá podívaná nejen pro děti, ale i pro dospělé,“ vysvětlila tisková mluvčí festivalu. K vidění budou kromě vystavených aut i staré a nové Ameriky i nový Ford Focus ST po faceliftu. Dorazit by měl i VideoHummer, který má místo zadních dveří obrovskou obrazovku.

Především na sobotu je pro návštěvníky připraven adrenalinem nabitý program. Po slavnostním zahájení se na hlavní ploše budou předvádět čeští dáblové na motorce a in-line bruslích Petr Manďák a Pavel Vik, holandský šílenec s ohnivou čtyřkolkou Michel Kooij a v neposlední řadě nefalšovaní filmoví kaskadéři z Double stunt teamu. Své triky přijede předvést i mnohonásobný mistr ČR v trialu Pavel Balaš a vícenásobný mistr ČR v bmx Kamil Feifer se svým Monkey Camp teamem.

Jako na každém tuningovém srazu, ani na Tuningfestu nebude chybět sprint a gumování. Tentokrát ovšem nepůjde o žádnou plánovanou exhibici, prostor budou mít samotní návštěvníci. Vyřádit se ale mohou i v rámci doprovodného programu. „Máme pro ně připravené motokáry, minibikes půjčovnu, lezeckou stěnu i paintball“ vyjmenovává organizátor Petr Holštein.

Před večerním hudebním programem, který bude probíhat na dvou podiích, mohou všichni načerpat síly u promítání filmů. Ty po osmé hodině vystřídá přímý přenos zápasů z fotbalového šampionátu Euro 2008.

Darina Sieglová

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.