Jízda do vrchu a výstava historických vozidel

Veteran Automoto Club Brno ve spolupráci s Městskou částí Brno-Sever a Brno-Královo Pole pořádá v sobotu 26. září 2009 ukázkovou jízdu do vrchu Brno–Soběšice.

Primátor města Brna Roman Onderka přijal oficiálně záštitu.

Závod tento je otevřený sportovní a společenský podnik, přístupný všem osobám vlastnící platné řidičské oprávnění a mající k dispozici automobil nebo motocykl vyrobený do roku 1939 (také stroje konstrukcí pokračujících i v dalších letech a čtyřtaktní motocykly do roku 1965), který splňuje zařazení do technické klasifikace FIVA A a B, specifikace 1 až 3. Je pořádán na uzavřené trati. Jede se jako jízda pravidelnosti do vrchu.Závodní tratí je část okresní silnice na ulici Kociánka (Král. Pole), Brno–Soběšice. Počíná v Král. Poli v areálu Ústavu sociální péče pro tělesně postiženou mládež Kociánka a končí v Soběšicích.
Vozidla budou rozdělena do jednotlivých kategorií podle konkrétního počtu přihlášek. Pořadatel má právo výběru.

Tradičně bývají vypsány tyto zvláštní čestné ceny: za nejpůvodnější vozidlo, nejpůvodnější motocykl, sidecar nebo tříkolku, za nejzajímavější vozidlo závodu, za nejlépe zrenovovaný automobil, za nejlépe zrenovovaný motocykl, za nejvzdálenějšího motocyklistu, který přijel po vlastní ose, za nejvzdálenější automobil, který přijel po vlastní ose, za nejelegantnější dámu závodu, za dámskou posádku, za nejstylovější posádku, za nejmladšího účastníka s vlastnoručně uvedeným strojem do provozu, za nejstaršího účastníka, za nejstarší motocykl, za nejstarší automobil, za nejlepší dosažený čas, za motocykl Rudge, za nejlepší automobil Aero a cena ředitele závodu. Je možné, že budou vyhlášeny i další zvláštní ceny.

Každý řidič, který bude do závodu přijat, dostane plaketu závodu.

Přejímání vozidel koná se v sobotu dne 26. září 2009 na parkovišti u koupaliště proti hlavní bráně Královopolské strojírny, Brno–Královo Pole, Křižíkova ulice. Vozidla, která by se nejpozději do 9 hodin téhož dne k přejímání nedostavila, nebudou k závodu připuštěna.

Po zaplacení vkladu 300,- Kč za vozidlo obrdží každá posádka startovní číslo, plaketu, plakát a program. Kdo má zájem o solidní stravu v místí jídelně ÚSP Kociánka, nechť vyplní příslušný počet na objednávce. Cena jednoho obědu je 100,- Kč.

Závodníci jsou povinni se dostavit v 9 hodin téhož dne k rozmluvě s pořadatelstvem. Na uzavřené trati je možné zajet trénink od 9.10 do 10.45 hodin. Start je pevný a koná se v 11.00 hodin v prostorách ústavu Kociánka. Výsledek závodu ohlášen bude oficielně na stejném místě v den závodu v 16 hodin. Současně s ohlášením výsledků bude provedeno rozdílení cen. Jízdy pravidelnosti budou měřeny, ale nebudou hodnoceny. Účastníci, kteří se nedostaví k předávání cen, budou diskvalifikováni pro opovrhování pořadatelským sborem a jejich cenu obdrží další v pořadí.

V areálu startu bude zajištěno občerstvení.

Přihlášky je třeba zaslat na uvedenou adresu nejpozději do neděle 6. 9. 2009. Přihlášky po této lhůtě podané nebudou přijaty. Přihlašovací list musí býti vyplněn ve všech bodech a prohlášení za možné napáchané škody musí být podepsané; nedostatečně vyplněné přihlášky jsou neplatné.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.