Jubilejní patnáctý ročník Mezinárodního Oldtimer Festivalu

Jubilejní patnáctý ročník Mezinárodního Oldtimer Festivalu proběhne ve dnech 27. a 28. června 2008 v reprezentativním prostředí zámku ve Slavkově u Brna. V těchto dnech se sem sjedou majitelé historických automobilů a motocyklů a milovníci techniky z Evropy i zámoří. Svým rozsahem a kvalitou přítomných vozidel se Oldtimer Festival každoročně řadí mezi nejvýznamnější setkání historických vozidel ve střední Evropě. Pořadatelem Festivalu je i letos nakladatelství AGM CZ, s.r.o., podrobnosti o této akci naleznou zájemci na stránkách magazínu TIPpro Oldtimer.

Rozlehlá francouzská zahrada před zámkem ve Slavkově u Brna, který je vzdálen jen několik kilometrů od dálnice D1, bude i letos hostit stovky unikátních strojů, které právě na Oldtimer Festivalu často mívají své výstavní premiéry. Součástí programu bude letos kromě výstavy, burzy dílů a automobilií či soutěže elegance, kde diváci volí nejsympatičtější vozidla, také hvězdicová jízda s názvem Memoriál Pavla Táborského. V rámci ní se na Festival budou sjíždět historická vozidla z předem určených výjezdních míst v okruhu Slavkova.

Pořadatelé Oldtimer Festivalu 2008 si pro návštěvníky připravili řadu mimořádných, u nás dosud nevídaných exponátů, kromě jiných svoji účast přislíbily Vídeňské technické muzeum, Kollerovo muzeum v rakouském Heldenbergu, zlínský nestor sběratelů Alois Samohýl, klub Harley – Davidson, Fordever Club Brno a další.

Návštěvníci se mohou těšit na pestrý doprovodný program a občerstvení, Oldtimer Festival je také vhodnou příležitostí k prohlídce zámku italského architekta Dominika Martinelliho či legendárního slavkovského bojiště. Na sklonku roku 1805 zde Napoleon Bonaparte svedl úspěšnou bitvu s převahou ruské a rakouské armády a dnes ji připomíná několik památných míst ve Slavkově a jeho těsné blízkosti. Kromě muzea přímo na zámku k nim patří také kopec Žuráň, odkud Napoleon bitvu vedl, historická budova Stará pošta, kde jednal o příměří, nebo Fantův památník Mohyla míru poblíž obce práce.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.