Vážení kamarádi, kolegové a přátelé historických vozidel

Classic Car Króžek Brno organizuje protestní výzvu poslancům proti tzv. ekopoplatkům. Tato novela zákona se dotýká každého veteránisty. Podpořte ji i vy!

V Poslanecké sněmovně parlamentu České republiky byla 23. září 2008 schválena novela zákona č 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů a president republiky ji dne 8. října 2008 podepsal. Znamená to, že tato novela vstoupí v platnost 1. ledna 2009.

Nikdo z nás jistě nepochybuje o tom, že zpřísnění zákona je potřebné. (…) Chceme se však velmi ostře ohradit proti paragrafu 37 e tohoto zákona. Tento podivný přílepek (který dokonce ani nebyl součástí původního návrhu novely zákona !!!) byl do návrhu vložen Ministerstvem pro životní prostředí prostřednictvím Výboru pro životní prostředí a následně schválen většinou poslanců a to napříč politickým spektrem.

Tento jediný paragraf (jinak jistě potřebného zákona) zavádí zcela nesmyslné tzv. poplatky za ekologickou likvidaci vozidel. Vůči nám, veteránistům všeho druhu a zaměření je zcela nespravedlivý, neoprávněný a hlavně neférový. Více…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.