Zuby nehty – mimořádný koncert k vydání alba Kusy

  • Kapele Zuby nehty se podařil mimořádný comeback s albem Kusy. K dravosti, kterou na nahrávce udržel producent Mirek Wanek, se přidala trocha melancholie a hlavně skvělé skladby včetně nezaměnitelné poetiky a vtipu, kterým nás tyto muzikantky okouzlují již od počátku vzniku kapely. Jak to kapele šlape naživo se můžete přesvědčit na mimořádném koncertě u příležitosti vydání alba 20. 11. ve 20 hodin v brněnské Staré Pekárně. Kmotrem nahrávky bude leader kapely Mňága a Žďorp Petr Fiala.

    Legendární skupina Zuby nehty natočila zbrusu nové album obsahující třináct nových autorských písní. Po patnácti dlouhých letech jsou dámy zpět a pod producentským dohledem Miroslava Waneka (Už jsme doma) představují album Kusy. Hraje, šlape, zní, vrní, škrábe, kouše, pohladí, řízne i zahrozí. Nahrávka prostě obsahuje vše, co všichni na této alternativně rockové dámské kapele tak obdivujeme. A to včetně nezaměnitelné poetiky a vtipu, kterým nás tyto muzikantky okouzlují již od počátku vzniku kapely. Na tohle se vyplatilo počkat.

    Kapela Zuby nehty je rockovou legendou, vzniklou na základech dívčí punkrockové kapely Dybbuk. Posledním albem „zubaček“ bylo album Loď odplouvá (1999), které vyšlo před dlouhými patnácti lety. Od té doby kapela i s několikaletými pauzami procházela různými sestavami, až se vrátila v téměř původní sestavě. Došlo i na nové písně a nahrávku. „Impulsem bylo asi to, že Zuby nehty začaly víc hrát a vznikly nové písně. Takový výbuch ze všech stran. Zjistili jsme, že se fanouškům nové věci líbí, a že si je dokonce i prozpěvují. Pak už byl jen krůček k touze poskládat je dohromady a zjistit, jak vypadá naše mozaika po 15. letech,“ sděluje Marka Míková, autorka více než poloviny písní na albu.

    Přemysl Štěpánek

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.