Je libo glóbus Brna?

Možná to znáte. Vtip z první třídy o tom, jak dva policajti nakupují v papírnictví. První by chtěl čtverečko- linkovaný sešit, no a ten druhý právě glóbus Brna. Dámy a pánové vypadá to na další novinku. Pravidelný nedělní „research“ předcházejícího týdne. Zdá se, že by nás to mohlo všechny zajímat. Jen tak profrčet posledních pár událostí.

Minulou neděli skončila přehlídka videoartu a internetových lahůdek ZOOM v podání workoholické skupinky lidí okolo L. P. Fishe a jeho produkční agentury Dryco (winer takes all). Zajímavých věcí plno. Tak například maďarští Vyvolení jsou úplně stejní jako ti naši, ale ti kluci co to pro magyaroš TV dělali, byli třída. Sice občas někteří z nich spadli pod stůl, ale na tom posledním se naučili hrát pupendo. Asi největším a očekávaným „kasaštykem“ byla premiéra hry Samorost 2. Brněnský internetový mág Jakub Dvorský nezklamal. O to víc potěšila aktualizace jeho webu o jednu novinku. Dobrou chuť.

Zkraje týdne byli návštěvníci kultovní brněnské hospody „Poslední Leč“ svědky mimořádně hororové situace. Rvačka mezi „dredaři“ vyvrcholila zákusem jednoho ze psů běhajících okolo konfliktu do nohy jednoho z dredařů. Pes byl tragikomickým způsobem zabodnut nožem a svědkové tvrdí, že když je hlídka městské policie v jednom kuse vynášela (dredaře a psa) zdálo se, že vychladnou oba. Nakonec prý vychladl „pouze“ vlčák. Chvála jim.

V týdnu byla prodána podstata ubohého brněnského fotbalového klubu FC Brno. Senátor Sehnal už asi nemohl dál snášet „antireklamu“ v podání výsledků a celkového dojmu ze hry svého týmu a taktně se odešel věnovat vznešeným povinnostem zákonodárce. Na palubě potápějící se lodi paradoxně zůstanou jako poslední stát fotbaloví ex bohové z týmu Zbrojovka Brno ´78. Přestože jsme následně porazili Slávii (která válí) to vypadá na sestup. Dej fotbalový bože, ať se v tomto městě dá jít zase normálně na fotbal.
Tuhle měl svátek Karel.

Trancparency International přinesla zprávu o tom, že české radnice jsou úplatné. Ta naše prý není výjimkou. Korupce je zde prý úměrná tomu, že jsme druhé největší město v republice, tedy druhá největší. Nejčastěji prý uplácejí stavební firmy. V kontextu jednoho odsunu, ale i našich dalších megastaveb to není úplně nejlepší public relation.

Brněnský parkovací dům neustále vyvolává bouřlivé diskuze. Brňáci v něm zdá se, nemají nejmenší chuť parkovat. Vypadá to, že parkovací dům je zatroleně málo vytížen na to, aby se sto třiceti miliónová investice smysluplně vracela. MF Dnes dokonce přinesla vyjádření provozovatele o tom, že občané Brna střed podvádějí, když skrývají bez placení svá vozidla na území naší největší městské části. O víkendu se normálně odtahovalo.

Zelení zastupitelé navrhují zakázat vjezd automobilem do centra úplně. No comment.

Kandidáti života a smrti- jeden asi ze třiceti zahraničních filmů, na které měl kdysi komunista práva a do zblbnutí nám je pouštěl dokola, ale míň než Četnické Humoresky. Film byl o obchodech s lidskými orgány. Z něj se pravděpodobně inspirovali zaměstnanci brněnské tkáňové ústředny Fakultní nemocnice v Bohunicích. Kůže šla dobře na odbyt. Po vzoru prvorepublikových hrdinů brněnské policie byli aktéři deliktu chyceni a usvědčeni a drze se přiznali.

3 thoughts on “Je libo glóbus Brna?

  1. Ještě bych k vašemu dobrému přehledu doplnila jednu dost překvapivou událost…alespoň pro mne. Byla to diskuse na téma Brno – věc veřejná o tom, jak se v Brně komunikuje. Zástupci města – náměstek Jonáš a tiskový mluvčí Zára – opravdu in natura předvedli, jak se v Brně komunikuje. Za širokou obec “aktivních brněnských novinářů” přišel pouze editor Rovnosti Vičar a kojící a zatím nepracující Jana Ustohalová z MF. Šéfredaktor tohoto deníku asi takové akce ignoruje. Celkem očekávaně raději ani nepřišel šéf zpravodajství ČT Brno Právě od nej bych ráda slyšela, proc jeho Jihomor. večerník absolutně ignoroval valmi zajímavou zprávu Transparency International (viz http://www.transparency.cz) , která rozkryla sponzory ODS v Brně a jejich předražované stavební zakázky pro město??? Když už brněnští novináři dostanou tento několik měsíců zpracovávaný materiál zdarma jako na talíři, ani se neobtěžují jej zveřejnit a zeptat se radních…Proč třeba Brněnské komunikace a jiné městské org. odmítli pražským novinářům ke studii poskytnout informace – podotýkám veřejné? Za situaci v Brně mohou novináři. Však to náměstek Jonáš jasně dokázal – arogance, nezájem, klidně si pište, co chcete, ale máte psát pozitivně. Ani brněnští papaláši, kteří se zúčastňovali podobných diskusí před revolucí v roce 89, se nechovali tak povýšeně, jako Jonáš… Je to drsný odraz brněnské reality. Příští diskuse na téma Brněnský veřejný prostor bude ve Vankovce slévárně první pátek v prosinci. Tak se přijdte na ten děs podívat.

  2. SYN NAMESTKA HOSKA NABOURAL v BRně jiný vůz. Dle svědků na místě činu se policie, když zjistila, že jde o mladého pana Hoška, málem omluvila a začala řešit situaci, co s chudákem Hoškem (15 let), když nemá ani řidičák ,ani povinné ručení…Tak se to ted rychle žehlí. Tatíček to zařídí. Skoda jen, že to novináři nevyštourali…Taky dobrá událost, no ne?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.