Glóbus Brna vol. 2

Minulý týden několikrát pronikl brněnský region do „head line“ zpráv ČT 1. Zase jsme se tedy dostali trochu za tu pomyslnou zatáčku mezi Prahou a Vídní, řekl by klasik brněnského internetu.
Tak například..Pracovnice státního zastupitelství donášela informace z vyšetřování trestných činů albánskému gangu. Co dodat než staré dobré, „chvála jim“.

Tiskem proběhla vynikající zpráva pro všechny občany bezprostředního centra města Brna. Náměstí Svobody bude rozkopané už jenom jeden celý rok. Ještě proběhne nějaký ten archeologický průzkum a pak hurá na to.

Nedávno jsme diskutovali o ekodvorech. Cena za likvidaci odpadu se zřejmě zdála přiměřená vedení polikliniky v Bystrci. Na kuřimském ekodvoře skončilo cca 22 krabic plných zdravotních karet brněnských občanů.

Zajímavá zpráva pro všechny, kteří trpí poruchami krátkodobé paměti. Brněnská rada přijala novou koncepci řešení nebezpečného fenoménu, zvaného černý výlep, který na území Brna střed ještě před rokem prakticky nebyl. Zůstává otázkou, kdo trpí ztrátou krátkodobé paměti. Zatím to zřejmě vypadá to na těch pár set tisíc zbývajících občanů.

Společnost Julius Meinl, v poslední době známá v souvislosti s tzv. aférou omytých salámů, prodala řetězec svých obchodů společnosti Ahold, která též podle zpráv z médií omývala salámy. Spolu s řetězcem přešel do rukou Ahold i jeden z obchodů na území Brna Středu, na rohu Poštovské a Kobližné. Jeden za osmnáct, druhý za dvacet bez dvou.

Slavkovská bitva a velkolepé pojetí jejího dvoustého výročí též zaujala předem. Akce pro 30. 000 lidí má odpovídající rozpočet cca 15. 000 000,- Kč. Vstupenka pro osobu starší deseti let bude za 280,- Kč plakal mi na rameno tento týden jeden patriot.

Sobotní noc smetla předcházející týden. Brno žilo akcí. Čtyřprocentní kultura zakončila svůj festival mejdanem s Brunem Ferrari na Flédě. Fordever youngtimer club a Sony babylon company představili nové DVD ze ze závodů na automotodromu. Technaři duněli v kabinetu. Almanach Vítrholc naopak vyrazil z Brna až na „kotáre“ do Kopřivnice, kde velice čistě produkoval svůj program Vítrholc Light a Vítrholc 100.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.