Vyhrává Brno?

Uplynul další týden a Brno si to dál pěkně mašíruje po svém. Je to velice svérázné město to naše Brno. Posledních pár událostí si bude lépe připomenout:

Na to, že v Brně de facto neexistuje opozice jsme si zvykli. Skutečně nevím, zda vůbec kdy brněnská opozice prosadila nějaké téma. Na to, že zde vládne jedna strana a že do důsledku k prosazování svých plánů či zájmů nepotřebuje ani koaličního partnera si teprve zřejmě budeme muset zvyknout. Lidovci prý nesouhlasili se společensky diskutovanou výměnou Jalta Pasáže za jiný městský majetek, tak jak ji právě jejich koaliční partner prosazoval. Pokud bych byl lidovcem, asi by mi to vadilo, zvláště pak, když je to v poslední době již podruhé. Ale že Jalta Pasáž je třída dům, na to bychom měli vzít jed. Na přelomu předcházejícího týdne nám jej představili prostřednictvím médií naši radní.

Ex primátor a poslanec evropského parlamentu Ing. Petr Duchoň se za nás v Bruselu bije jako lev a v minulém týdnu byl minimálně dvakrát v systému RSS poslem dobrých zpráv o tom, že z Unie mohou přijít do Brna miliardy.

Přelom týdne, čas výročí „manšestrové“ revoluce podpořil i fotbalový svátek, tedy postup našich fotbalistů na MS 2006 do Německa. V Brně byla pro televizní přenos zmíněného utkání instalována největší obrazovka v České republice. Občané byli šťastní a veselí a hodní, libovala si to naše městská policie.

Konec týdne se vlekl, většina pracujících raději vyrazila z města ven. Pro ty kteří zůstali Brno připravilo bohatý kulturní program. Exkluzivní Rudi Linka, Iva Bittová, rozlučka s Brno opouštějícím fotografem či drum´n´basová párty BASSINFECTION. Všechny tyto akce měly podle našich zpráv velice slušnou návštěvu.

Fotbalisty 1. FC Brno si pěkně pozval na kobereček sportovní ředitel klubu, předseda představenstva a fotbalový ex spasitel z hvězdného týmu Zbrojovka Brno 1978 Karel Jarůšek. To se přeci takhle nedá hrát, pořád prohrávat, být zralí na sestup. Je zapotřebí hráčům vyčinit, aby se probrali a začali vítězit. Sponzor klubu by se taky mohl naštvat. Nedivil bych se, společnost Skanska si jistě představuje reklamu trochu jinak. Do brněnského fotbalu se v poslední době všichni strefují a není se co divit. Klub postrádá hráče, pro většinu z našich je provedený akt zakončení, tedy gól pořád ještě snem. Dá se vlastně vydržet v tzv. první lize s manšaftem složeným z outsiderů (včetně trenéra- pozn. Red) a vzhledem k výsledkům naprosto bez sebevědomí? Uvidíme dnes večer po zápase s Plzní, jestli si to teda kluci vzali k srdci.

1 thought on “Vyhrává Brno?

  1. Dostali lepší auta
    Brno / minulý týden / – Do brněnských ulic vyjedou nové policejní Škody Fabie. Jedenáct vozů, které brněnská policie dostala, má oproti vysloužilým feliciím téměř dvojnásobný výkon a všechny nové vozy jsou vybavené moderními majáky.
    Podle nich se dají nové fabie na silnici spolehlivě odlišit od starších vozů. „Nové majáky jsou aerodynamičtější, jsou lépe vidět při snížené viditelnosti a mají menší spotřebu energie,“ vychvaloval novinku na střechách policejních aut zástupce brněnského policejního ředitele Karel Pospíšil. Policisté tak budou moci nechat „spořivé“ majáky zapnuté i bez spuštěného motoru. Doteď jim hrozilo, že v takovém případě půjdou na služebnu pěšky, protože už auto nenastartují. Oproti feliciím i starším verzím fabie mají nová auta další vymoženosti, které usnadní policistům práci. „Zadní sedadla jsou potažená omyvatelným materiálem, takže například převážení zadržených osob bude hygieničtější,“ vysvětlil Pospíšil. Místo tepovače tak na odstranění následků převozu „znečištěné osoby“ bude stačit jen mop a kbelík s vodou.
    Nové fabie jsou vyrobeny přímo pro potřeby strážců zákona, civilista si takový vůz koupit nemůže. „Je to speciální model se jménem Policie,“ potvrdil Pospíšil. Auta mají sice silné motory, ale například okna musí policisté pořád otevírat ručně. Zapomenout musejí i na klimatizaci, která u škodovek s takto výkonným motorem patří do standardní výbavy.
    Zdroj:DNES

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.