Festival Future Shorts letos naposledy v Brně

  • Celosvětový festival krátkých filmů Future Shorts letos naposledy zavítá také do Brna. Podzimní promítání Future Shorts Brno se bude konat 27. listopadu 2013 ve 20:00 na již tradičním místě, v kavárně Trojka v Domě pánů z Kunštátu.

    Festival Future Shorts probíhá kontinuálně, a to 4x ročně po celém světě. Filmy podzimního programu putují opět z londýnské centrály do více než 90 zemí světa. Na začátku letošního roku se podařilo festival zahájit i v Brně. Program zahrnuje výběr nejlepších krátkých filmů ze světové produkce.

    Future Shorts rozprostírá virtuální síť mezi diváky po celém světě. Spojuje lidi bez ohledu na věk, jazyk, polohu, politický názor nebo sociální postavení.

    Program zahrnuje 7 krátkých filmů, mezi kterými nechybí animace, hraný film ani dokument. Každý film vznikl v jiné zemi, v různých podmínkách. Všechny ale získaly ocenění z mezinárodních filmových festivalů. Nahlédneme do života indického chlapce, jehož snem je stát se profesionálním hráčem kriketu. Prozkoumáme propast mezi jazykem a vnímáním. Poznáme, jaké to bylo chtít koncem 80. let prchnout z Rumunska. Uvidíme, jak v Norsku žije a přežívá neúspěšný hudebník. Prožijeme dospívání chudého chlapce z předměstí Rio de Janeira. Nakoukneme do života ptáků v lese z manšestru a plsti. Budeme následovat mladého byznysmena z Francie na jeho podivné služební cestě.

    Snažíme se vyjít vstříc početné komunitě zahraničních studentů a cizinců žijících v Brně, proto budou filmy promítány v originálním znění s českými i anglickými titulky.

    Lucie Šmídová

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.