Filmový cyklus (nejen) pro středoškoláky

  • 25. ročník Filmového cyklu obsáhne devět snímků evropské i světové kinematografie.
  • říjen 2014 – Pulp Fiction: Historky z podsvětí – USA 1994
  • listopad 2014 – Jen 17 – Francie 2013
  • prosinec 2014 – Pozice dítěte – Rumunsko 2013
  • leden 2015 – V nitru Llewyna Davise – USA 2013
  • únor 2015 – Omar – Palestina 2013
  • březen 2015 – Hon – Dánsko 2012
  • duben 2015 – Fair Play – Česko/Slovensko 2014
  • květen 2015 – Dvojník – Velká Británie 2013
  • červen 2015 – Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel – Švédsko 2013

    Motto: Pokud považuješ současné snímky v kinech za nudné, dětinské a film především za umění a ne jen za zábavu, pokud sneseš i jiné filmy než americké, erotické, komedie, fantasy a sci-fi, horory a thrillery, pokud dokážeš obětovat trochu svého pohodlí a zvednout se od netu, notebooku, televize a DVD a zajít jednou za měsíc do kina, tak jsi náš člověk a věnuj pozornost dalším řádkům

    Jiří Švéda, agentura Art Brno, autor a organizátor cyklu

    Jubilejní 25. ročník cyklu je věnován mé ženě Pavle (1962-2014)

  • Informace pro abonenty:

    Filmový cyklus (nejen) pro středoškoláky proběhne opět ve čtyřech představeních (většinou první týden v měsíci), takže si můžete vybrat, který den se vám hodí více. Rozhodnout se musíte mezi pondělím, úterým, středou a čtvrtkem. Všechna představení vašeho cyklu v kině Art se pak konají ve stanovené dny, které máte výrazně vyznačeny na vaší průkazce. Začátky představení v kině Art jsou téměř vždy v 18 hod. Legitimace cyklu á 450 Kč jsou k dispozici na dvaceti vybraných brněnských gymnáziích a středních školách, v prodejně Indies na Poštovské 2 a v pokladně kina Art na Cihlářské ul. 19. Změna programu je samozřejmě (tak jako vždy) vyhrazena! Těšíme se na Vaši návštěvu

    kino Art a agentura Art Brno

    Program

  • říjen 2014 – Pulp Fiction: Historky z podsvětí

    USA 1994, kriminální thriller, režie: Quentin Tarantino, hrají: John Travolta, Uma Thurmanová a Bruce Willis. Tři na první pohled nesouvisející historky z krvavého podsvětí tvoří jeden příběh plný stylizovaného násilí, drog, dnes už kultovních dialogů a hlášek, absurdních situací a nečekaných dějových zvratů.

  • listopad 2014 – Jen 17

    Francie 2013, sexuální drama, režie: François Ozon, hrají: Marine Vacthová a Charlotte Ramplingová. Šokující portrét sedmnáctileté pařížské dívky během čtyř sezón a čtyř písní.

  • prosinec 2014 – Pozice dítěte

    Rumunsko 2013, psychologické drama, režie: Calin Peter Netzer, hrají: Luminița Gheorghiuová a Bogdan Dumitrache. Detailně propracované, výtečně napsané a skvostně zahrané drama o patologickém vztahu matky a syna.

  • leden 2015 – V nitru Llewyna Davise

    USA 2013, hořká hudební komedie, režie: Ethan a Joel Coeonové, hrají: Oscar Isaac a Justin Timberlake. Příběh ambiciózního a talentovaného muzikanta v době nastupujícího boomu folkové hudby v New Yorku někdy kolem roku 1961.

  • únor 2015 – Omar

    Palestina 2013, politický thriller, režie: Hany Abu-Assad, hrají: Adam Bakri a Leem Lubany. Omara dělí od jeho tajné lásky zeď, která přetíná území Palestiny. Kvůli práci, rodině či lásce ji denně přelézají stovky arabských mužů. Stejně jako Omar přitom často uhýbají kulkám.

  • březen 2015 – Hon

    Dánsko 2012, maloměstské drama, režie: Thomas Vinterberg, hrají: Mads Mikkelsen a Thomas Bo Larsen. Zneklidňující a sugestivní drama, jehož základním tématem jsou mezilidské vztahy, procházející zatěžkávací zkouškou.

  • duben 2015 – Fair Play

    Česko/Slovensko 2014, psychologické drama, režie: Andrea Sedláčková, hrají: Judit Bárdosová a Aňa Geislerová. 80. léta v Československu. Mladičká sprinterka se stává členkou Střediska vrcholového sportu a začnou jí být (bez jejího vědomí) podávány anabolika. Její výkonnost stoupá, objevují se ale rovněž první zdravotní problémy.

  • květen 2015 – Dvojník

    Velká Británie 2013, drama/thriller, režie: Richard Ayoade, hrají: Jesse Eisenberg a Mia Wasikowska. V hravé adaptaci novely F. M. Dostojevského mísí tvůrci humor a osobitou estetiku s kafkovskou atmosférou. Režisérovi se podařilo vytvořit soběstačný styl s úchvatnou atmosférou.

  • červen 2015 – Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel

    Švédsko 2013, komedie, režie: Felix Herngren, hrají: Robert Gustafsson. Allanu Karlssonovi je 100 let. V domově důchodců pro něj chystají velkou narozeninovou oslavu. Ale vitální stařík ještě nechce zůstat v bačkorách v křesle a rozhodne se pro útěk.

    Filmový cyklus (nejen) pro středoškoláky je jednou z aktivit Filmového klubu kina Art. S průkazkou Filmového cyklu je možné u pokladny kina (či u vchodu do sálu) uplatnit slevu (případně vstup zdarma) na ostatní akce Filmového klubu v sezóně 2014/2015. Filmový klub kina Art je určen zájemcům o kinematografii ve všech jejích podobách, kteří od kina očekávají víc než jen zábavu na sobotní večer. Zábavy si přesto užijete dost a kromě ní nabízíme přesah v podobě klubových cyklů, jako jsou „Projekt 100“, francouzské „Cinecafé“, studentský „Cinedialog“, „Klub náročného diváka“, „Filmjukebox“ a řady exkluzivních projekcí, které jinde nezažijete. Představení jsou s úvodem a členové mají na všechny akce klubu slevu (nebo dokonce vstup zdarma).

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.