Kabinet nezávislého filmu opět v Brně

  • V říjnu proběhne již 4. ročník unikátního filmového festivalu Kabinet nezávislého filmu. Projekt znovu ožije ve formátu 3 + 1 večer v brněnském klubu Slowone, který se nachází v suterénu hotelu Slovan.

    Na podzimní středeční večery jsou vždy od 19:30 nachystány bloky snímků, které propojuje společný jmenovatel:

  • 8.10. – V pohybu
  • 15.10. – Animovaný film
  • 22.10. – Dokument
  • 29.10. – Grande finale (tradičně odhalí divácky nejoblíbenější snímky festivalu)

    Naleznete zde tedy jak osvědčené náměty, tak i svěží a experimentálnější rovinu ze současné produkce mladých autorů z Brna, Zlína, Prahy atd. V pohybu nabídne pestrou směsici žánrů, Animovaný film předvede různé techniky animace a Dokument zajímavé osudy.

    Projekt, na rozdíl od jiných podobných akcí, nevymezuje striktní hranici mezi mladými filmovými tvůrci a diváky. Naopak vytváří prostor pro bezprostřední komunikaci autorů s návštěvníky a s odbornou porotou složenou ze zvučných jmen, z nichž můžeme z předchozích úspěšných let jmenovat například Evu Holubovou, Olgu Sommerovou, Víta Klusáka či Jiřího Mádla. Na letošní ročník již přijala pozvání dokumentaristka Helena Třeštíková. Interakce všech zmíněných skupin pomáhá formovat podobu české nezávislé filmové scény. Navazování profesní spolupráce je benefitem, který si tvůrci často z festivalu odnášejí.

    Vstupné na každý večer čítá sympatických 50 Kč. Projekt je realizován za podpory Nadace Vodafone Česká republika a pod záštitou zapsaného spolku Kulturárium.

    Lenka Pečivová

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.