Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/doc/www.informacezbrna.cz/www/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Brňanky vezou tři body z Jihlavy

  • Jihlava přivítala v sobotu 21. 9. dopoledne Brno na fotbalovém stadionu v Jiráskově ulici. Ne, nejedná se o zprávu z Gambrinus ligy mužů, ale o info ze zápasu nejvyšší moravské soutěže žen.

    Zbrojovačky chtěly tímto utkání navázat na svá dvě předchozí vítězství a udělat další krok k vytouženému návratu mezi republikovou elitu. To Jihlava o prázdninách notně omladila kádr a v jejím případě je letošní ročník soutěže spíše o nabírání zkušeností.

    Hostující hráčky vstoupily do zápasu hodně aktivně. Mladý jihlavský tým nadšeně bojoval, ale tahal za kratší konec. Už v první čtvrthodině hry byla orazítkována domácí branka na všechny způsoby. V 6. minutě vyslala míč za obranu Novotná, ale zakončení sóla Hádlíkové skončilo na pravé tyči. Minutu na to střílela Soušková , ale Havrdová její dobrý pokus vytěsnila na tyč. V 9. minutě se ke slovu vážněji dostaly i domácí hráčky. Faul Širůčkové na hranici vápna nabídl trestný kop ze slušné vzdálenosti, ale míč vyslaný kapitánkou Šerou zastavila zeď. O chvíli později byly podobně úspěšné i hráčky na druhé straně hřiště. Trestný kop Špičkové ovšem skončil na břevnu a následnou dorážku Souškové lapila Havrdová. Oslavy branky tak byly k vidění až v 17. minutě. To se Kamila Veselá prošla s míčem až do vápna a přesnou přihrávkou našla Fritzovou, která uklidila míč k tyčí a rozvlnila tak síť domácí branky – 0:1. Brněnská střední záložnice vstřelila svůj první gól v soutěžním utkání. Pak se hostující hráčky jakoby nechaly stavem ukolébat. Nadále hrály aktivně, ale jejich snaze chybělo gólové zakončení. Ze spánku je probudila až Šerá, která zkoušela z uctivé vzdálenosti pozornost Červinkové v brance Zbrojovky. Odpovědí byl pas Špičkové na rozběhnutou Hádlíkovou. Její zakončení k pravé tyčce ale postrádalo přesnost a minulo branku. To že umí zamířit přesně ukázala Hádlíková v 36. minutě. Po prostrčení od Špičkové poslal míč k pravé tyči a bylo to 0:2. V závěru poločasu střílela z hranice velkého vápna Lačná, ale Červinková byla pozorná. Na druhé straně hlavičkovala Novotná po rohu Hádlíkové, ale její pokus nebyl úspěšný a skončil těsně vedle růžku brány.

    I ve druhém poločase hra pokračovala stejně jako v tom prvním. Míče létaly především na domácí branku. V první šanci druhé půle vyslala míč kupředu Špičková. Následné zakončení sóla Kamily Veselé ovšem končí v rukavicích Havrdové. O několik okamžiků se situace před brankou opakuje jen s tím rozdílem, že Veselou vyslala do akce Hádlíková. Konec je ovšem stejný. Opět se ke slovu dostávají rukavice jihlavské brankářky a stav zůstává stejný. Odpovědí na manévry před jihlavskou brankou byla střela z dálky v podání domácí stoperky Štefánikové. Pěkné a tvrdé zakončení jen těsně minulo levou tyč brněnské branky. V 62. minutě bylo k vidění pokračování nekonečné telenovely tohoto utkání s názvem Kamila Veselá a následně míč končící v rukavicích Havrdové. Tentokrát šlo o sólo přes půl hřiště, ale Veselá se ani tentokrát branky nedočkala. Z gólu se mohly hráčky Zbrojovky radovat až v 66. minutě. To se z nahrávačky na zakončovatelku změnila Gabriela Špičková a dala si tak hezký dárek k narozeninám a svému týmu pojistku vedení – 0:3. Jihlavské holky chtěly znovu co nejdříve brankově odpovědět. Velmi dobře zakončovala Šerá, ale Červinková se vytasila s pohotovým zákrokem. Vyražený míč mohla ještě do sítě poslat dobíhající Joukalová, která ale z úhlu mířila mimo. Pak už bylo znovu živo před domácí brankou. V 78. minutě do Havrdové zakončovala po pěkné akci Staňková a v 82. minutě hlavička střídající Velebové po rohu končí mimo její bránu. V 85. minutě se v tomto zápase naposledy měnilo skóre a opět se z branky radovaly hostujícího týmu. Přesněji řečeno nové síly v brněnském dresu. O čtvrtou branku utkání se totiž postaraly střídající hráčky. Iva Veselá přistrčila míč Vodičkové, ta si ho pokopla za obranu a následně přihrála nabíhající Vejlupkové. Ta následně posílá míč podél Havrdové do sítě – 0:4. V poslední minutě se ještě jednou dostala ke slovu Kamila Veselá, ale ani tentokrát jí v tomto zápase nebylo souzeno vstřelit branku. Když už se ji podařilo lobem překonat brankářku, tak míč mířící do prázdné brány stihla doběhnout domácí hráčka a odkopnout do bezpečí.

    Jihlavským hráčkám tedy nebylo souzeno dát ani branku útěchy, ale jejich výkon je i přes konečný výsledek určitě příslibem do budoucna. Pokud bude tento velmi mladý tým vhodně doplňován, tak má před sebou poměrně slušnou perspektivu.

  • FC Vysočina Jihlava – FC Zbrojovka Brno 0:4
  • Branky: Fritzová, Hádlíková, Špičková, Vejlupková
  • Vysočina Jihlava: Havrdová – Sedláková, Štefaniková, Dáňová, Jančíková (46. Petrlíková) – Zadinová (71. Neumannová), Šerá, Lačná, Jouklová – Vinická, Ryšavá (86. Vrzalová)
  • Zbrojovka Brno: Červinková – Tanenbergerová, Širůčková, Novotná – Staňková (82. Veselá I.), Bezděková, Fritzová (75. Velebová), Veselá K., Špičková – Soušková (74. Vejlupková), Hádlíková (68. Vodičková).

    Honza Sadílek

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.