Souboj medailistů tentokrát pro Olomouc

  • Třetí kolo Moravské fotbalové ligy žen (II. ligy) proti sobě tentokrát svedlo dva medailisty. Horní Heršpice přivítaly v sobotu dopoledne tým z Olomouce. Stanuly tak proti sobě druhý a první tým posledního ročníku soutěže a dalo se tedy čekat, že půjde o zajímavý zápas, kde bude na co koukat.

    Domácí měli ze začátku mírně navrch. Pomáhala jim k tomu golmanka Lapešová, která kromě brankařských přebírala i stoperské povinnosti. Nejednou se tak ocitla i hodně metrů před vápnem, kde pomáhala s rozehrávkou. Po čtvrthodině hry se začali naplno osmělovat i hosté. V 16. minutě jejich rodícímu se brejku ještě zamezila daleko z vápna vyběhnuvší Lapešová. Osm minut na to se ve vápně dostala k míči hostující Lečbychová, ale v tu chvíli ještě nemířila přesně. Při dalším útoku na domácí branku to smrdělo gólem ještě víc. Stanjurová protáhla Lapešovou střelou z dálky a míč zastavilo až břevno. V 34. minutě už se ale měnilo skóre. Lečbychová tentokrát uklidila míč do sítě a bylo to 0:1. Domácí hráčky se s takovým stavem nechtěly spokojit. Blízko ke srovnání byly o 4 minuty později. Přímý volný kop chystaly ovšem Holcmannová se Svobodovou tak dlouho, až ho překombinovaly. Do kabin se tedy šlo s jednobrankovým rozdílem.

    O poločase bylo v domácí kabině hodně rušno. Heršpice chtěly ve druhé půlce ještě něco udělat s výsledkem, a tak nabraly na obrátkách. Ve 49. minutě nebyly daleko od vyrovnání. Technickou střelu Menyhartové ovšem vytlačila Svobodová do bezpečí. V té chvíli by nikdo neřekl, že v olomoucké brance stojí hráčka z pole. Hosté totiž po sezoně přišli o golmanku Pospíšilovou, které nebylo prodlouženo hostování a novou golmanku se nepodařilo zatím najít. O šest minut později už to bylo 0:2, protože se do střelecké listiny zapsala Černá. V 62. minutě minula pěknou střelou branku Stanjurová. Pak vystřídala Novosadová Pitharasovou a tento svěží vítr domácí jedenáctce prospěl. Ani tento fakt ovšem k brance nevedl. V 71. minutě se v šanci po nepřesné rozehrávce domácích objevila střídající Mrázková, ale ani ona se nepotkala s přesnou muškou. Po deseti minutách se už hostující hráčky mohly radovat. Domácí aut na olomoucké straně hřiště, souboje o míč a následuje rychlé přenesení hry až před Lapešovou. Před ní si ještě vymění míč Černá s Peňázovou a je to 0:3. Domácí se snažili i tak vsítit branku, ale jejich poslední snahu ovšem na dvakrát zneškodnila Svobodová a připsala si tak čisté konto.

    Sečteno podtrženo se jednalo o pohledné utkání. Rozdíl byl ale v koncovce a hlavně v produktivitě. Oba týmy na tom totiž byly fotbalově stejně dobře, ale fotbal se hraje na branky. Ty vstřelily soupeřky tři a heršpická děvčata se bohužel k zakončení dostávaly moc krkolomně. K vápnu soupeře to bylo dobré, ale tam už chyběla střela, která by hostující obraně a jejich brankářce nadělala větších problémů a vedla k brance. Nebýt tohoto faktu, tak to mohlo v sobotu v Heršpicích dopadnout jinak.

  • LOKOMOTIVA BRNO H.H. – 1.FC OLOMOUC 0:3 (0:1)
  • Branky: Lečbychová, Černá, Peňázová
  • LOKOMOTIVA BRNO H. H.: Lapešová – Langová, Malá, Ondřejková, Svobodová T. – Fantová, Holcmannová (K), Skálová, Fesslová – Manyhartová, Pitharasová (64. Novosadová)
  • 1. FC OLOMOUC: Svobodová V. – Havlíčková (73. Peňázová), Hýlová, Samsonková,Stolařová – Vítková (83. Soviak), Stanjurová – Pavláčková (53. Mrázková), Lečbychová, Robotová (66. Horáčková) – Černá (83. Dýčková)

    Honza Sadílek

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.