Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/doc/www.informacezbrna.cz/www/wp-content/themes/covernews/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Ohlédnutí za 5. ročníkem PELL´S MTB kriteria v Brně

  • Asi jen málokterý cyklistický závod v tuzemsku se může chlubit tak atraktivní a zábavnou tratí jako brněnské kriterium. To se předposlední zářijovou neděli letos jelo již popáté, jako vždy za nadšeného povzbuzování fanoušků.

    Výsledky a fotogalerie ze závodu

    Trať v délce 2,2 km s převýšením 90 metrů vede závodníky od startu na Dominikánském náměstí v samém srdci města do lesoparku pod hradem Špilberk. Musejí počítat s nemalým množstvím technicky náročných sjezdů po schodech, projedou i nádvořím Nové radnice a čekají na ně také záludná stoupání, než zamíří ulicí Veselou do středu moravské metropole na náměstí Svobody a zpět na Dominikánské náměstí.

    „Na startu se objevili nejúspěšnější tuzemští bikeři v čele s Ondřejem Cinkem, který vstoupil v této sezoně mezi kategorii Elite ve velkém stylu.Chyběl jen Jaroslav Kulhavý, který byl zaneprázdněn jinými povinnostmi,“ uvedla za organizátory Regina Balounová. „Jelo se systémem na 1 hodinu + 1 kolo. Ti nejlepší zajeli celkem 14 kol a i dosahovali skvělých časů okolo 4´30“ minut v jednom kole,“ upřesnila. Zejména díky napínavému souboji tří aktérů – Jana Škarnitzla, Pavla Boudného a Matouše Ulmana – se stal závod velmi atraktivním a strhujícím po celou dobu. Jmenovaní si zaslouženě rozdělili i posty na stupních vítězů. Favorit a největší hvězda akce, Ondřej Cink, se umístil na 4. místě. Hned v prvním kole ho totiž postihl defekt předního kola a ztrátu již nedokázal stáhnout .

    Cyklistice patřilo centrum města již od ranních hodin. Zmobilizovat se mohli bikeři při posledním tréninku od půl deváté, o hodinu později již odstartovala kvalifikace. Pořadatelé pamatovali i na závod dětí, které si své cyklistické umění vyzkoušely v několika kategoriích od odrážedel až po regulérní kola. Nechyběl ani závod útěchy pro ty, kteří se neprobojovali do hlavního klání. Prožít hezký den v centru mohli i diváci, pro něž byl připraven bohatý doprovodný program.

    Regina Balounová

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.