Brněnské Kometě a jejímu majiteli je dohromady sto let

  • Město Brno je v očekávání velkých oslav. Zdejší Kometa a její příznivci si v těchto dnech připomínají šedesát let od vzniku tohoto populárního hokejového klubu. Den Komety se uskuteční ve středu 27. listopadu.

    Toho dne, přesně před 60 lety, sehrála tehdejší Rudá hvězda Brno svůj první domácí zápas. V pondělí 25. listopadu, tedy o dva dny dříve, se dožívá čtyřiceti let bývalý hráč NHL, trenér brněnského dorostu a nynější majitel Komety Brno Libor Zábranský.

    Akce k oslavám jubilea Komety zahájí ve středu v 10 hodin na brněnském náměstí Svobody pochod fanoušků, mladých hokejistů i vybraných hráčů extraligového týmu s dlouhou klubovou šálou v délce 60 metrů. Průvod zamíří na hrad Špilberk, v jehož prostorách bude slavnostně otevřena výstava monitorující historii klubu. Součástí programu bude rovněž autogramiáda brněnských hokejových legend. „Chceme, aby celá akce měla širší dosah a zaměřila se také na práci s mládeží i spojení sportu s kulturou,” uvedl mj. marketinkový manažer Komety Lukáš Bajer. Hokejovou současnost připomene v pátek 29. listopadu extraligové utkání s Kladnem. Fanoušky bude již před utkáním čekat pestrý doprovodný program s koncertem, soutěžemi a promítáním filmu, který monitoruje historii Komety. Oslavy ukončí v sobotu 30. listopadu pokus o rekordní návštěvu na utkání žáků osmých tříd Kometa Brno – Zlín.

    kch

    Účastníci nadcházejících oslav – hokejová legenda Vladimír Nadrchal (vlevo) a šéf Komety Libor Zábranský, který je zároveň předsedou Unie sportovních klubů města Brna.

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.