Finále juniorů ve futsale opět v Brně

  • Opět po dvou letech se v neděli 20. února od 10 hodin v brněnské hale na Vodové uskuteční finálový juniorský turnaj ve futsalu v kategoriích U–16 a U–18Final four 2011. Nejlepší čtyři celky v každé kategorii se utkají o titul mistra republiky. Turnaj pořádá brněnský futsalový oddíl FC Tango Brno ve spolupráci s Komisí futsalu a nad turnajem převzal záštitu Stanislav Juránek, senátor a 1. náměstek hejtmana Jihomoravského kraje.

    Nejvyšší juniorské soutěže se hrají nejprve základní částí, kdy na několika turnajích hraje každý proti každému a vyvrcholí právě Final four. Z brněnských prvoligových klubů postoupila ze základní části jen šestnáctka Tanga Brno, jejich starším kolegům se obhajoba loňského mistrovského titulu bohužel nepodaří.

    „Chtěl bych pozvat všechny fanoušky futsalu, hráče, funkcionáře, pracovníky médií na tento významný turnaj,“ říká předseda Svazu Futsalu ČMFS Otakar Mestek. „Brno je futsalové město a jsme rádi, že vyvrcholení celoročního snažení spousty hráčů a trenérů můžeme po roční odmlce zase uspořádat tady.“

    „Přípravě turnaje jsme věnovali spoustu času, věříme, že nám fanoušci pomohou vytvořit dobrou kulisu výbornému juniorskému futsalu,“ říká prezident pořádajícího FC Tago Jiří Štěrba. „A doufám, že v Brně zůstane taky nějaká medaile, protože dvakrát za sebou jsme skončili v mladší kategorii čtvrtí a uděláme vše pro to, abychom tentokrát uspěli. Přijďte nám fandit!“

    Utkání slibují velmi zajímavou podívanou, ostatně stejně jako tomu bylo při všech předchozích Final four juniorských soutěží. Před rokem se vrchol sezony konal v pardubické ČEZ ARÉNĚ a z prvenství se radovali hráči U-16 Indossu Plzeň a U-18 brněnského Tanga, ale v ani jedné z kategorií nebudou loňští vítězové své prvenství obhajovat, neprošli sítem základní části. Snad jen v případě Inodssu se dá hovořit o pokusu obhájit, byť ve starší kategorii – účast si totiž vybojoval tým U-18, který má v kádru hráče loňského úspěšného týmu.

  • Program utkání finálového turnaje neděle 20. 2. 2011, hala KP Brno

    10:00 U-16 Tango Brno – Torf Pardubice

    11:00 U-16 Olympik Mělník – Nejzbach Vysoké Mýto

    12:00 U-18 Olympik Mělník – ERA-PACK Chrudim

    13:00 U-18 CC Jistebník – Indoss Plzeň

    14:00 U-16 o 3.místo

    15:00 U-16 finále

    16:00 U-18 o 3.místo

    17:00 U-18 finále

    Doba hry je pro semifinále a utkání o 3. místo stanovena na 2×20 minut hrubého času s výjimkou poslední minuty prvého i druhého poločasu, které se hrají na čistý čas. Finálová utkání v obou kategoriích se hrají na 2×15 minut čistého času. Poločasová přestávka je 5 minut. V případě nerozhodného výsledku se neprodlužuje. Vítěze utkání určí kopy ze značky pokutového kopu.

    Petr Havlík

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.