Minimálně do října jsou Zbrojovačky fotbalovými vládkyněmi Brna

  • Zápas „O fotbalové královny Brna“ byl k vidění v sobotu (14. 9.) v TCM v Brněnských Ivanovicích. Soudit toto brněnské derby podle výsledku, tak se jednalo o jednoznačnou záležitost Zbrojovaček. Brát utkání podle toho, jak ho viděli přítomní diváci, tak bylo víc než vyrovnané, bojovné a napínavé.

    Zápas 2. kola nejvyšší moravské ženské fotbalové soutěže mezi Zbrojovkou Brno a Lokomotivou Horní Heršpice byl sice s minimem šancí na obou stranách, ale za to plný nasazení a bojovnosti.

    Heršpické hráčky převedly dobrý pohyb, poměrně solidní kombinační hru a jediné co jim chybělo bylo zakončení. Až na několik náznaků šancí a náhodně trefeného břevna z velké dálky si žádnou tutovku nevypracovaly. Na druhou stranu je nutno říct, že obrana Zbrojovky, i když to v ní někdy pěkně zaskřípalo, byla bezchybná a hostujícím útočnicím nic vážného nedovolila.

    Na Zbrojovačky zřejmě dolehlo to, že hrály brněnské derby a tíha okamžiku jim svazovala nohy. Některým hráčkám v červeném dresu to prostě nešlo, ale na druhou stranu daly do zápasu bojovnost a srdíčko a to nakonec rozhodlo.

    První šanci nabídla Zbrojovce v 5. minutě špatným odkopem hostující golmanka Lapešová. Odkrytá branka zívala na Kamilu Veselou, ale ta v té době mířila ještě nepřesně. V 11. min po lajně utekla domácí Staňková, která přihrávkou našla Hádlíkovou. Ta ovšem nesprávně zvolila zakončení střelou místo nahrávky na zcela volnou Souškovou.

    V 17. min bylo již na hřišti veselo. Kamila Veselá vyhrála sporný souboj s jednou z protihráček. Píšťalka hlavního rozhodčího zůstala v té chvíli němá, a tak akce pokračovala. Míč se dostal k Tannebergerové, která vyslala do brejku Hádlíkovou, jenž číhala na půlce, a ta svoje sólo zakončila podél vyběhnuvší Lapešové – 1:0.

    Inkasovaná branka hostující tým nepoložila. Heršpická děvčata se dál snažila dostat k brance Červinkové kombinační hrou, ale snahu buď zmařila obrana soupeře nebo zbytečně zbrklá finální nahrávka. Šance domácích Fritzové a Hádlíkové, po centrech Špičkové, k další brance nevedly. Naopak v 36. min se do zakončení dostala hostující Ondřejková, ale její pokus z dálky Červinková bez problémů zlikvidovala. V poslední minutě prvního poločasu po rohu hostující hráčka míč na zadní tyči podběhla a následný rychlý útoku byl zastaven nejen obránkyní hostů, ale i píšťalkou hlavního rozhodčího.

    V úvodu druhé půlky se do dobré pozice ke střelbě dostala Špičková, ale její pokus byl zablokován. Z následného protiútoku trefila střelou z 30 metrů břevno domácí branky kapitánka Heršpic Holcmannová. V 54. min se dostaly znovu ke slovu domácí hráčky. Zakončení Fritzové bylo ovšem špatné a skončilo hodně mimo brankovou konstrukci. Následně se oba týmy dostanou do šancí, ale na obou stranách míří hráčky mimo.

    Do černého se mířilo až v 73. min. Hádlíková kopala roh, ze kterého míč posadila na hlavu Novotné, a ta svou hlavičkou vymetla růžek heršpické branky – 2:0

    I tak ale hostující hráčky stále utkání nevzdávaly a tlačily se směrem kupředu. V jejich snaze o snížení jim ovšem znovu byla překážkou nepřesná finální nahrávka. V 75. min se zastřelovala Kamila Veselá, aby v 87. min, s pomocí teče obránkyně, stanovila konečný výsledek brněnského derby – 3:0.

    Takže Zbrojovačky jsou nyní fotbalovými vládkyněmi Brna, a to minimálně do podzimní odvety, která se hraje v říjnu v Heršpicích na Lokomotivě.

  • FC ZBROJOVKA BRNO – LOKOMOTIVA BRNO H.H. 3:0

    Branky: Hádlíková, Novotná, Veselá K.

  • ZBROJOVKA BRNO :

    Červinková – Tanenbergerová (52.Klíčová), Širůčková, Novotná – Staňková, Bezděková, Fritová (63.Vodičková), Veselá K.(87.Velebová), Špičková – Soušková, Hádlíková (83.Veselá I.).

  • LOKOMOTIVA BRNO H.H.:

    Lapešová – Langová (85.min Slačálková), Peschelová, Ondřejková, Malá – Fesslová, Holcmannová, Skálová, Svobodová – Menyhartová, Novosadová (70.min Fantová)

    Slovo trenéra H. H.: Ukázala se krutost a zároveň krása fotbalu. Určitě jsme si nezasloužili prohrát, protože jsme nebyli horším soupeřem. Byli jsme aktivnější směrem dopředu, ale hraje se na branky a ty střílely domácí hráčky a proto vyhrály zaslouženě. Svoje hráčky musím pochválit a poděkovat jim, protože podaly kvalitní výkon a nemají se za co stydět.

    Jan Sadílek

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.