Mládí Slavie přehrálo Brno

  • O uplynulém víkendu bylo v juniorské soutěži k vidění zajímavé utkání mezi Slavií Praha a Zbrojovkou Brno. Hostující trenéři museli udělat notnou změnu v rozestavení. Tentokrát totiž nemohli počítat se zraněnou kapitánkou Chlumovou, a tak se na její místo musela stáhnout Honková, která s postem převzala i kapitánské povinnosti. Možná i tento fakt sehrál roli v tom, že se Zbrojovka v zápase víceméně hledala.

    Začátek utkání byl hodně divoký. Šance byly k vidění na obou stranách, ale ani jedna nebyla úspěšná. Domácí Novotná mířila v úvodní šanci utkání pouze do nohou brankářky Horáčkové. Na druhé straně se za obranu dostala Ducháčková, ale i ona dala vyniknout brankářce. O pár sekund později mohla změnit stav na ukazateli skóre domácí Šurnovská a hned z následné akce i aktivní Ducháčková. Ani jedna ale změnu stavu nezpůsobila. Ta nastala až v 16. minutě. To už se hra po divokém začátku tak nějak uklidnila a jakoby to vneslo domácím hráčkám klid v zakončení. Šurnovská se tentokrát proměnila v nahrávačku a šikovně uvolnila Novotnou, která poslal míč z úhlu ke vzdálenější tyči – 1:0. Brňanky se i tak nevzdávaly. Jenže ani průniky Krištofové po kraji a ani snaha vysoké Ducháčkové nebyly zužitkovány. Poločas mohl z pohledu hostí dopadnout ještě hůř, ale ani domácí Jášová svůj únik nedokázala využít. Do kabin se tedy šlo s jednobrankovým rozdílem.

    Brňačky šly do druhého poločasu s odhodláním být Slavii rovnocenným soupeřem a pokud možno co nejdříve něco udělat s výsledkem. Jenže odhodlání je jedna věc a přetavit ho v činy druhá. Zbrojovačkám se to bohužel nedařilo. Naopak v hodně situacích musely požár hasit Honková a nebo brankářka Horáčková. Světlou výjimkou potvrzující pravidlo byla příležitost Krištofové, ale ta zazmatkovala v koncovce a střílela nakonec mimo tyče. Domácí hráčky se prosazovali o poznání snadněji. Dvakrát byla ve slibné šanci Šurnovská, ale její čas měl teprve přijít. Následně Novotná z dálky netrefila prázdnou branku. V 68. minutě se už ale skóre měnilo. Mukařovská zahrála výborně standartní situaci a na zadní tyči hlavičkuje osamocená Šurnovská na 2:0. V závěru utkání měla úspěšná střelkyně ještě jednu dobrou příležitost, ale další branka už jí přána nebyla. Tři body za vítězství tedy zůstaly domácím. Hostující hráčky se do Brna vracely bez bodu i bez vstřelené branky.

    Hodnocení trenéra Zbrojovky: „Prohra mrzí, protože soupeř byl zejména v prvním poločase hratelný. Dokázali jsme si vytvořit šance, tyto jsme nedokázali proměnit. Za první poločas patří holkám dík za odvedený výkon, druhý poločas byl však diametrálně odlišný. Ani střídající děvčata úroveň hry nezvedla, tak jsme po zásluze odešli ze hřiště poraženi.“

  • SK SLAVIA PRAHA – FC ZBROJOVKA BRNO 2:0 (1:0)
  • Branky: 16. Novotná, 68. Šurnovská
  • Slavia Praha: Macounová – Dlouhá, Břížďalová, Dáňová, Mukařovská – Sehnálková, Klesnilová (57. Němečková) – Novotná (61. Hrobská), Šurnovská, Jášová – Lačná (75. Schlitzová)
  • Zbrojovka Brno: Horáčková – Krištofová Klevetová, Veselá I., Ducháčková, Kukučová, Žáková, Honková, Špičková, Kratochvílová, Matýsková. Náhradnice: Tichá, Slouková, Schwarzová, Andrlová, Horká

    Honza Sadílek

    Foto: Richard Šubrt

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.