V Kohoutovicích vládly o víkendu fotbalu ženy

  • V průběhu října založili v Kohoutovicích ženský fotbalový tým. O tom, že to myslí „křehké pohlaví“ s fotbalem na sídlišti na okraji Brna vážně, dávají kohoutovické holky vědět nejen na tréninku, ale i na turnajích. Tuto sobotu dokonce jeden turnaj pořádaly v tělocvičně na ZŠ Chalabalova. Vše proběhlo pod hlavičkou Tatranu Kohoutovice, pod nímž se také nový tým chce přihlásit do soutěže. Celé klání nakonec neslo název Generali cup – Kohoutovický pohár ve fotbale žen a zúčastnilo se ho celkově osm týmů. Kromě jihomoravský celků hrajících tradiční velký fotbal (Sokol Vlkoš a Slavoj Podivín) tu byly i dva týmy hrající malou kopanou (Bosonohy a Nemakej.cz) a nechyběl ani zahraniční účastník. Punc mezinárodnosti turnaji dodal tým druhé slovenské ligy žen ŠK Vrakuňa Bratislava.

    Celý turnaj se nesl v přátelské atmosféře a i když chtěl každý tým vyhrát, tak pozápasové podání ruky soupeři nechybělo ani po jednom utkání. Po odehrání základních skupin se vykrystalizovaly týmy, které pak bojovaly o 1.-4. a 5.-8.místo. V úvodním semifinále proti sobě stanuly dva týmy hrající mistrovskou soutěž pod hlavičkou Brněnského svazu malé kopané. Z vítězství a tedy i postupu do finále se nakonec radovaly holky z družstva s názvem Nemakej.cz. Konečné skóre znělo 2:0. Ve druhém semifinále slavily vítězství holky z Vlkoše. Jejich áčko totiž porazilo Podivínské veverky 5:0 a stalo se druhým finalistou. V následném utkání útěchy se na poslední místo na stupních vítězů dostaly holky z Podivína, které vyhrály nejtěsnějším možným výsledkem 1:0. Finále proběhlo, jak se čekalo. K vidění byl boj o každý centimetr hřiště a přítomní diváci tak mohli vidět plno fotbalové krásy. Nakonec se z vítězství v turnaji radoval Sokol Vlkoš A, který zvítězil 2:1. Titulem nejlepší hráčka turnaje se může pyšnit Ilona Matýsková (Nemakej.cz). Ocenění nejlepší brankařka dostala Pavla Mezihoráková (Sokol Vlkoš A) a nejvíce branek vstřelila Michaela Konečná (Slavoj Podivín).

    Spokojenost byla i u domácího pořádajícího oddílu. Turnaj proběhl bez problémů. Oba kohoutovické týmy sice skončily na chvostu tabulky, ale děvčata, z nichž většina začala s fotbalem teprve koncem loňského roku, sama cítila pokroky, které za tu dobu udělala. Když se řekne Tatran Kohoutovice a ženský fotbal, tak to začíná být čím dál více realita. „Holky se snaží a to je hlavní. Pokud budou trénovat naplno jako doposud, tak to ostatní přijde časem samo,“ říká vedoucí kohoutovického ženského týmu a zároveň zdejší místopředseda fotbalového oddílu Jan Sadílek. „Jediné, co nás nyní trápí, je nedostatek tréninkových ploch. Ženy totiž přibyly k už tak početné mládežnické základně a aktuálně tak máme na Tatranu na jedno jediné hřiště 12 týmů,“ dodává Sadílek.

    Honza Sadílek, vedoucí ženského týmu Tatranu Kohoutovice

    Foto: archiv Tatranu Kohoutovice

  • 1 thought on “V Kohoutovicích vládly o víkendu fotbalu ženy

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.