Fotbalový turnaj pro nejmenší pod záštitou Generali

  • Tatran Kohoutovice pořádal v neděli 25. března 2012 v hale Tesly Brno na Lesné turnaj fotbalových nadějí, tedy fotbalistů či fotbalistek narozených v roce 2005 a později. Představilo se zde šest mužstev z Brna a okolí. V zápasech se utkalo téměř 60 malých fotbalistů, kteří odehráli celkem 15 utkání hraných formou každý s každým.

    Fotbalové boje ukázaly, že i u takto malých hráčů již lze najít zápal, myšlenku a fotbalové umění. Po odehrání všech zápasů měli nejvíce důvodů k radosti zástupci SK Líšeň, kteří si odvezli zlaté medaile a další vítězné trofeje. Druhé místo obsadili hráči RAFK Rajhrad a bronzového úspěchu se po zásluze dočkali borci z pořádajícího Tatranu Kohoutovice. Medaile a další ceny si ale odvezly i ostatní zúčastněné týmy: Sokol Obřany, FC Medlánky a SK Šlapanice.

    Všichni hráči dokázali, že se trénink od tréninku zlepšují ve svých fotbalových dovednostech. Jejich nedělní vzájemné soupeření jim určitě pomůže v dalším fotbalovém růstu. Konečné podání rukou na znamení bojů v rámci fair play bylo na závěr důležitější než výsledek tohoto turnaje.

    Velký dík patří samozřejmě také rodičům hráčů a přítomným fanouškům, kteří svým povzbuzováním vytvořili báječnou atmosféru.

    Tatran Kohoutovice patří už nějaký čas mezi pětici největších mládežnických oddílů v Brně. Jelikož chce ještě více dbát na fotbalový růst svých hráčů a hráček, pořádal během zimy nejeden halový turnaj. Mnohokrát při jejich pořádání spojil síly s rodinnou pojišťovnou Generali, se kterou tento klub spolupracuje na posunu své mládeže zase o kousek dál nejen v jejich fotbalovém, ale i lidském růstu.

    Svatopluk Kreidl, Tatran Kohoutovice

    Foto: archiv Tatranu Kohoutovice

  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.