ZBROJOVKA MÁ ZASE NA ČEM STAVĚT

Brněnský fotbalový klub nedávno prodal za velké peníze talenty jako Mazuch, Kalouda, Holek či Mareček a po této žni byly najednou slyšet hlasy, že nad dobrou brněnskou mládežnickou školou se zavřela voda. Fanouškům Zbrojovky najednou chybělo domácí nadějné mládí. Nyní se ovšem zdá, že by se mohlo zase blýskat na lepší časy. Základním kamenem zadních řad áčka je stoper Pernica (22), v záloze pak dostávají šanci Lutonský (19) či Vávra (19). Nyní se ale hlásí ke slovu i brněnští mladíci z juniorky. Tým vedený Ludevítem Grmelou je po úterní výhře na půdě Jihlavy 2:0 v čele soutěže a co víc. Jeho tým je chválen nejen za získané body, ale i za předvedenou hru. Hráči se perou o každý míč a dostávají se do mnoha střeleckých příležitostí, což se samozřejmě líbí i divákům. Je znát, že jim jde k duhu kvalitní příprava, kterou teď prodávají na hřišti. U mladíků ovšem nejde pouze o fyzickou stránku jejich hry. Nehrají pouze hlavou, ale přidávají do svého výkonu i pověstné srdíčko a co je hlavní, v kabině panuje dobrá atmosféra a svěží vítr je znát. „Mužstvo má vítězný duch. Ať nastoupí kdokoliv, hráč áčka nebo dorostenec, chce vyhrát, věří v úspěch a hraje v euforii“, pochvaluje si Grmela. Není proto divu, že se do kádru juniorky často dívá i trenér áčka Petr Čuhel, který si aktuálně vytáhl zpět do svého mužstva Lukáše Matysku a Daniela Přerovského. V tomto případě jde o známá jména. Oba hráči už totiž do áčka nakoukli, ale v juniorce se o svou šanci hlásí čím dál tím víc i další mladí fotbalisté. Hráči, kteří na sobě pracují naplno a je to na jejich výkonech velmi dobře znát. Od začátku sezóny šel výkonnostně nahoru například Stehlík(20), střelec Lapeš(19) či stoper Zezula(19), který si drží standardně dobré výkony. Zdá se tedy, že po změně majitele se Zbrojovka zase začíná dostávat nad vodu. Sice se ještě nedostala nad hladinu celá, ale hlavu už má venku a může se nadechnout. Do budoucna totiž jak se zdá bude mít na čem stavět. Trenér Grmela totiž své aktuální svěřence dobře zná, protože většinu jich vedl už v dorostu, a ví jak je posunout kupředu. Ti mu jeho snahu oplácí dobrou prací na tréninku a trenérovi rady si berou k srdci i mimo fotbalové trávníky. „Pokud na sobě budou kluci pracovat jako doposud, tak se určitě ve fotbale ani v životě neztratí“ dodává Grmela, kterému na trénincích zdatně sekunduje jeho asistent Břežný.

Výkony jejich svěřenců neutekly ani reprezentačním trenérům. V nominaci týmu do 18 let se už ukázal střelec dvou jihlavských branek Levai. Golman Veselý prošel všemi reprezentacemi od 16 let a nyní dostává šanci i v aktuální 19ce.

Spokojení jsou také v brněnské městské části Kohoutovice, kde na nynější trenéry mužských týmů Zbrojovky nedají dopustit. Každý dobrý výsledek, ať už áčka nebo juniorky, se zde náležitě oslavuje. Bydlí zde totiž jak trenér „prvního týmu“ týmu, tak i Grmelův asistent Břežný. Oba zde také něco odkopali za místní Tatran. Každý sice v jiné části kariery, Čuhel ke konci a Břežný na úplném začátku, ale oba oblékli dres s kohoutem na prsou. No a spojitost s kohoutovickým Tatranem má i kouč juniorky Grmela, který nedávno tento tým z okrajové brněnské městské části před návratem do Zbrojovky trénoval. Možná i proto, že se tito tři velmi dobře znají nejen fotbalově, ale i lidsky, je jejich spolupráce na velmi dobré úrovni a to vše může napomoci Zbrojovce ještě výš.

HONZA SADÍLEK

1 thought on “ZBROJOVKA MÁ ZASE NA ČEM STAVĚT

  1. No konečně nějaká informace o juniorce Zbrojovky. Televizní přenosy nakonec nejsou, tak se člověk dozví nějaký info aspoň tady …

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.