Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?

Když jsem takhle seděl o adventu s nacpaným pupkem v sedačce na návštěvě u svého bratra, kdosi spustil stejnojmenné DVD. Musím říct, že miluji humor Petra Čtvrtníčka a DVD Čtvrtníček, Vávra, Šteindler uvádějí, se dokonce stalo jakousi součástí žargonu naší redakce. Témata a jejich zpracování, např. Klausova vila ve Švýcarsku, patří k nezapomenutelným “fejkům” (existují i další vlivy) a vždycky když je vidím, musím se znovu válet smíchem. V ten podvečer jsem se ale nesmál. Je pravda, že jsem byl dobře najezený, ale spíš to bylo tím, že jsem se najednou cítil jako marťan. Už zase se nesměju, když se smějou ostatní. Při pohledu na hlediště v i před televizí v záchvatech smíchu, jsem se ledva pousmál, spíš mi ale bylo smutno. Na základě svých zkušeností, čtouce komentáře „rozhodčích“ tohoto města jsem nabyl neodbytného dojmu, že takovýchto Ivánků máme plné Brno. Co si budeme nalhávat.
Glóbus Brna se však neodvratně točí dál.Po populárním vinobraní, slavnostech mercedesů a mimořádně vydařených vánočních trzích si obyvatelé této části Brna střed, zase užili něco legrace.

Několik set lidí se bavilo o silvestra na našem centrálním náměstí Svobody. Raketomety a dělbuchy nejvyšší kategorie přerovnávaly oplocený prostor náměstí vyhrazený archeologického průzkumu. Myslím, že bydlet na zmíněném náměstí musí být ještě větší průda než na rohu Poštovské, Jánské.

Další překvapení občanům žijícím v tomto prostoru přinesl nový rok. Přišel jsem na to v momentu, kdy jsem se snažil náměsí přejít od Kobližně na druhou stranu, směrem k nové radnici. Zasekl jsem se tam jako autíčko v počítačové hře Revolt a nesmysleně jsem narážel do oplocení dál a dál až jsem ztratil svoji pozici, zastavil se a zjistil fakt, že náměstí se dá už jenom „obejít“ dokola. Při pohledu zhora náměstí připomíná mapu republiky po oddělení sudet. Jakoby se nám ten archeologický průzkum nějak rozrostl.

Okolo osmnáctého ledna se má otevřít obchodní dům Omega v tolik populární proluce. Jako vždy k tomuto tématu existuje celá řada názorů, ale nám, kteří jsme závislí na ochodním ruchu v centru Brna to přináší i jisté důvody k radosti. Minimálně tam už nebude jenom zející černá díra, zdroj prachu, hluku, spekulací a intrik a na druhou stranu o jeden malý důvod víc zůstat v centru Brna a utrácet peníze za nákupy od tradičních brněnských prodejců zboží.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.